keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Vieraskynä: Tomi Tuominen & lohjalaiset kahvilat

Lohja on todellinen kahvilakaupunki!


Kevään ajan Tomi Tuominen on kiertänyt lohjalaisia kahviloita ja kirjoittanut kahviloista arvosteluja Lohjalaiset Facebook-ryhmään. Nyt kirjoitukset ovat koottu tänne visitlohja-blogiin. Inspiroidu kahvilapäivän kummin Tomi Tuomisen kirjoituksista ja tulee tutustumaan kahvilakaupunki Lohjan tarjontaan 4.6.2015. #kahvilapaiva #kahvilapäivä2015


Cafe Carneval ja Cafe Lauri. Kuva: Tomi Tuominen

Cafe Lauri

Lohjalaisen kahvilamaailman yksi lippulaiva, Cafe Lauri. Ystävällinen palvelu ja sangen laaja kahvi- ja teevalikoima. Älkää juoko sitä päiväkahvia huoltoasemalla - suosikaa viehättävää kahvilatunnelmaa. Ja täällä saa puhua, myös vieraille ihmisille. Ainakin mä oletan näin.

Cafe Carnevale

Lohjalaisen kahvilakulttuurin "maistiaiskiertue" vei minut ja Rouva Tuomisen uuteen Carnevaleen Laurinkadun ja Ilmari Sippolan kadun kulmaan. Vierailu oli mulle jo toinen, mutta ensimmäinen suolaisine paloineen ja jälkikakkuineen. Suolaisen jälkeen nautittujen juustokakkujen palasia piti nautiskella hartaasti, ettei makunautinto lopu kesken. Lisäbonuksena iloinen henkilökunta, kuten Lohjalla on tapana. Brillante!

Chef's Cafe & catering. Kuva: Tomi Tuominen

Chef's Cafe & catering

LKKYY, eli Lohjalaisen kahvilakulttuurin ylistämisyhdistys suoritti kansanvaelluksen Roution kehuttuun uutuuspaikkaan havaiten kehujen olevan perusteltuja. Chef's Cafe raotti saranansa ja ryhmän sieraimiin leijaili vastustamaton tuoksu. Syyksi paljastui suussa sulava munkki, tai sokerireikä, kuten yksi jäsen asian kuvaili. Erityishuomio menee käsin kudotulle pannumyssylle. Kaikki toimii! Käykäähän käydessänne!

Hilman herkku ja Kaffela. Kuva Tomi Tuominen

Hilman herkku

Taidetta ja makunautintoja! Kahvilakulttuurin ylistämisyhdistys vaelsi Virkkalaan, lähes vasta-avattuun Kahvila Hilman Herkkuun. Silmä ja makuhermo nauliintui välittömästi päivän tarjoukseen, porkkanaleivokseen. Seinillä komeilee tällä hetkellä paikallisen taiteilijan Arja Käiväräisen teoksia. Käykää, tutustukaa ja nauttikaa!

Kaffela

Lohjalaisen kahvilakulttuurin ylistämisyhdistys istutti pääsiäisen jälkeen pashamarinoidut hanurinsa Kaffelaan, Lohjan torille. Vastoin ilmeisen yleistä käsitystä tämä auto-teltta -yhdistelmä on lämmitetty tila! Kesällä toki lämmitys tulee ihan automaattisesti. Teltassa aistii aitoa torikahvilahenkeä. Se onkin oikeastaan tällä hetkellä ainoa torihenkeä sykkivä asia autioituneella Lohjan torilla. Kannattaa piipahtaa! Ystävällinen palvelu ja hymy tulee ilmaisena lisäbonuksena.

Kahvila Liisa ja Kahvio Kampus. Kuva: Tomi Tuominen

Kahvio Kampus

Pari viikkoa sitten julistin Cafe Laurin väreissä, nyt on kirjaston vuoro! Ensinnäkin kirjasto itse. Uskomatonta, että tämä on saanut aikanaan osakseen valtavaa vastustusta. Tyylikäs, avara, ja täynnä viihdettä ja eritoten sivistystä. Koko paketin niputtaa kahvila, jonka ystävällinen palvelu vetää puoleensa. Nautinpa siis kaffekupposen

Kahvila Liisa

Päivän piipahduspaikkana toimii Kahvila Liisa. Tuo nostalginen, wanhaa henkeä pursuava tupa Puu-Anttilan piha-alueella. Wanhaa henkeä on myös maksutavassa, sillä kahvi ja lisävarusteet lunastetaan vain käteisellä. Tähän kannattaa siis varautua, ettei käy kuten ylistämisyhdistyksen ressukoille, joista toinen jäi pantiksi, toisen kirmatessa pankkiautomaatille. Kahvittelua ennen tai sen jälkeen on paikallaan piipahtaa käsityöläiskauppa Tuulentuvassa, jonka hyllyt ovat ahmineet Lohjan seudun käsityöläisyhdistys ry:n jäsenten valmistamia luomuksia. Rakennuksen aidosti nariseva puulattia kruunaa tunnelman.

Kahvila Ventelän Resiina. Kuva: Tomi Tuominen

Kahvila Ventelän Resiina

Lohjalaisten kahviloiden kierros jatkuu ja vie Kahvila Ventelän Resiinaan, Lohjan Asemalle. Kiehtova miljöö, joka muistuttaa aikalaisiaan menneestä vilkkaasta asemaliikenteestä. Henkilökunnasta paikalla olivat nimilappujen mukaan lystikkäästi emäntä ja piika. Maittava tarjoilu ja kuluttaystävälliset hinnat. Ja mikä hienointa, asiakkaita meni ja tuli kuin hulluilla päivillä. Rakennuksessa myös tilauksesta muutaman kymmenen henkilöä vetävä juhlatila. Vielä kun sen junaliikenteen saisi välille Lohja - Helsinki.

Kahvitupa Nina-Maria ja Konditoria St. Honore. Kuva: Tomi Tuominen

Kahvitupa Nina Maria

Kahvitupa Nina Maria Laurinkadulla. Lohjalaisen kahvilakulttuurin ylistämisyhdistyksen päivän parlamenttipaikka. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat kahvikupillista. Ylätasanne vie kahvittelijan kaappikellojen aikaan. Vilkkainkin mieli rauhoittuu väkisin. On kuin mummolassa istuisi.

Kyllä! Taas on kahvihetki nautittu Lohjalaisen kahvilakulttuurin ylistämisyhdistyksen mokantuoksuisessa hengessä. St. Honore, maankuulun valkosuklaakakun pyhättö. Kahvin lisäksi täällä voi nauttia myös kulttuurista. Seinillä komeilee kuukausittain vaihtuvan taiteilijan töitä. Mukava paikka!


Aseman kahvila

Kahvilakulttuurin tutustumisretkue kaarsi vankkurinsa Lohjan Asemalle, Konditoria Leipään. Kyseessähän on vanha Osuusliike Keon myymälä, josta aikalaiset ostivat leipänsä, maitonsa, lihansa ja sekatavaransa, heilurivaa'an keikkuessa tunnelmaisesti. Nyt tunnelmaa nostaa kuluttajaystävällisesti hinnoiteltu munkkipossukahvi. Koska kyseessä on varsin pieni tila, niin keskustelu vieruspöydän kanssa syntyy lähes automaattisesti. Tällä kertaa meille esiteltiin rehellinen kalakuva, jossa komeili 20kg vonkale! Eikä kuulemma ollut trikki.

Lähimarket Virolaisen kahvila

Arvatkaas mitä! Lohjalaisen kahvilakulttuurin ylistämisyhdistys (keksin juuri ihan itse) on siirtynyt Lähimarket Virolaisen kahvikulmaukseen. Kotoisa nurkka kaupan sisällä, jonka kotoisuutta täydentää vastaleivottu kakku, josta asiakas saa itse leikata mieleisensä maittavan siivun. Kahvihetken jälkeen voi suorittaa ostokset wanhan kyläkaupan tavan mukaisesti. Täällä voi matkustaa ajassa taaksepäin. Tällaista se joskus oli, ja täällä on edelleen. Hyvä niin!

Opus K

Kahta toinen toistaan mukavampaa kahvipaikkaa olen täällä ylistänyt, nyt on olutravintola Opus K:n vuoro. Pienen kaupungin etuja. Rauhallinen, ystävällinen, ja varsin välitön tunnelma, jopa kaverillinen. Eilen piipahdin ja välittömästi oli muutaman henkilön parlamentti toverillisesti käynnissä. Itse arvostan sangen laajaa olutvalikoimaa. Tiskillä ei kannata tila "iso kalja" -tyyppisesti. Oluissa on eroja, kuten viineissä. Lisäksi paikka tarjoaa elävää musiikkia (okei, tässä musajutussa mulla on omakin lehmä katuojassa) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti