maanantai 1. joulukuuta 2014

Paras JouluLohja

Joulunajan tapahtumat lähellä sinua

Menneen Ajan Joulumarkkinat. Kuva: Hannu Kaasalainen

Myönnän, olen jouluihminen. Jos en jo heti juhannuksesta ala odottamaan joulua, niin viimeistään ensimmäisten lehtien pudotessa maahan, alan suunnitella tulevaa joulukautta ja mitä kaikkea joulunalla voisikaan tehdä. Minulle joulun odotus on Joulun parasta antia, silloin päivät täyttyvät joulujuhlista, konserteista ja tietenkin ihanista joulumarkkinoista, joista löydän suloiset lahjat ja maistuvat herkut itse juhlapäivää varten.

Lohjalla joulun odotus alkaa perinteisesti joulukadunavajaisista, jotka tänä vuonna vietettiin 21.11. ensilumen sataessa maahan. Joulukadun avajaisista alkaa myös Lohjan monipuolisten joulutapahtumien kirjo. Tänäkin vuonna joulun alle sijoittuu puolisen sataa erilaista myyjäistä, joulukonserttia, joulunäytöstä ja joulumarkkinaa, josta jokaiselle löytyy varmasti oma suosikkinsa.

Jouluostoksien tekokaan ei ole stressaavaa, kun kaiken tarvittavan saa Lohjalta. Viimeisimmät tarjoukset tarkistan Jouluostokset Lohjalta Facebook-ryhmästä ja ostoksia tehdessäni voin samalla osallistua lohjalaisten liikkeiden jouluikkunakilpailuun.

Joulutunnelmaa kaivoksen uumenissa


Kuva: Helena Kontio

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Tytyrin joulumaailma avaa ovet salaiseen maanalaiseen maailmaan, missä työskentelevät niin tontut kuin joulupukkikin muorinsa kanssa.

Tapahtumaan ovat panoksensa tuoneet kymmenet paikalliset yritykset. Tapahtuman aikana on mahdollisuus kuulla erilaisia musiikkiesityksiä, nähdä tanssi- ja muotinäytöksiä sekä tietenkin kiertää itse kaivosmuseossa. Joulupukki on paikalla koko tapahtuman ajan, kuuntelemassa niin joululahjatoiveita kuin toiveita Tytyrin Kaivosmuseon kehittämiseksi.

Tytyrinkaivosmuseossa on myös mahdollista saada kaivosmuseon joululeima omiin joulukortteihin sekä ostaa Tytyrin kaivosmuseon joulukortteja. Tytyrin joulumaailma on avoinna 2. – 5.12. klo 14 – 20. Tapahtumaan on avoimet ovet.

Suositut joulumarkkinat


Kuva: Hannu Kaasalainen


20-vuotistaivalta juhlistava Menneen Ajan joulumarkkinat ovat vuosien varrella kasvaneet alueensa suurimmaksi tapahtumaksi. Tänä vuonna joulumarkkinat järjestetään 13. – 14.12. Tunnelmallisia kojuja on joulumarkkinoilla mukana lähes 200 kappaletta. Ostettavaa löytyy paikallisherkuista, omenoista ja Inkoonpuurosta, aina rautakoruihin ja ekologiseen kosmetiikkaan.

Markkinakojujen lisäksi keskiaikaisen Lohjan Pyhän Laurin kirkon ympäristö täyttyy erilaisista tapahtumista aina Lohjan museolle saakka. Esiintymässä ovat tietenkin Lohjan Lucia-neito sekä Tiernapojat, Joulupukin vastaanottoa unohtamatta.

Vivamon Raamattukylän Jouluvaellus 7. – 18.12.


Kuva: Hannu Kaasalainen

VivamonRaamattukylän Jouluvaellus on perinteinen tapahtuma Lohjalla, joka vie yleisön kaiken joulukiireen keskellä koskettavan joulusanoman äärelle. Vivamon Raamattukylä on Raamatun kertomusten esittämiseen erikoistunut teatteri Lohjalla. Teatterin Jouluvaellus: Ihmeellinen Ilo, saattaa vaeltajat keskelle joulun tapahtumia.

Joulun kertomus kuvaa kaunistelematta ihmisluontoon sisältyvän ahneuden, pelot ja vallantavoittelun. Kaiken tämän keskelle laskeutuu taivaasta ihmeellinen ilosanoma.

Enkeli ilmoittaa Vapahtajan syntymästä kedon paimenille. He lähtevät juoksujalkaa katsomaan seimen salaisuutta, vastasyntynyttä Jeesus-lasta. Hänen luokseen löytävät tiensä myös tähteä seuraavat Itämaan tietäjät. Vivamon Raamattukylän Jouluvaellus 7. – 18.12.

Kuva: Hannu Kaasalainen


Tapahtumarikasta joulun odotusta toivottaen,


P.S. Tämä teksti on julkaistu myös Kivaa Tekemistä sivustolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti