perjantai 24. marraskuuta 2017

Matkailukoordinaattorin Mietteitä osa1

Näin Black Fridaysta hyötyy myös paikallinen matkailuyrittäjä


Black Fridayn mainostulva sai minut pohtimaan kuluttamista ja sen suhdetta matkailuun ja etenkin lähimatkailuun. Muistaisimmeko me kaiken tämän kulutusjuhlan keskellä myös pieniä paikallisia yrityksiä, lähituottajia ja -palveluntarjoajia sekä tapahtumatuottajia? Ostaisitko ehkä uuden ja isomman telkkarin sijaan tai sen lisäksi liput paikallisen teatterin näytökseen? Tai halvan lentopaketin sijaan hemmotteluloman lähialueen kylpylään?

Kylpylähotelli Päiväkummun Elämyskylpylä

Vaikka en itse en ole suuri alennusmyyntien ystävä, lähinnä koska en viihdy tungoksessa, niin en ole kuitenkaan immuuni halvoille hinnoille tai etelän matkoille. Tarkoitukseni ei ole siis saarnata kulutushysteriasta, lähinnä vain muistuttaa mieliin, että pienet paikalliset yrittäjät juhlivat sinun ostoksestasi ja euroistasi varmasti huomattavasti enemmän kuin monikansallinen suuryritys.

Green Start

Suorittamamme Green Start koulutus ja sen kautta laadittu kestävän kehityksen normistomme antaa myös aihetta pohtia kuluttamista. Esimerkiksi olemme sitoutuneet edistämään paikallisväestön työllistymistä ja yrittäjyyttä ja kunnioitamme paikallista kulttuuria, nähtävyyksiä ja tapahtumia. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että myymme ja tuomme esille paikallisten tekijöiden tuotteita ja tapahtumia toimistossamme ja sen pienessä matkamuistomyymälässä. Kunnioituksesta tekijöitä kohtaan emme myöskään pidä erityisiä alennusmyyntikampanjoita ainakaan vain alennusmyyntikampanjan tähden.

Heräteostoksia kera lähikahvilan kahvikupillisen

Lohjalla on yli 30 viehättävää yksityistä kahvilaa.

En siis murehtisi sitä, jos löysit edulliseen hintaan kaipaamasi tuotteen tai teit muutamia heräteostoksia. Jospa kuitenkin shoppailureissun lomassa käyt oman kylän kahvilassa tauolla ja ehkä vielä illan päätteeksi pysähdyt paikallisen kulttuurielämyksen pariin, niin voimme kaikki juhlia iloisin mielen joulukaupan avajaisia.

Helena

Lohjan Kaupungin Matkailukoordinaattori



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti