perjantai 14. helmikuuta 2014

Häähumua Lohjalla

Kuva: Olli Junes
Näin ystävänpäivän kunniaksi kirjoitan häiden järjestämisestä Lohjalla. Aihe on minulle rakas ja ajankohtainen, sillä menin itse naimisiin vain reilu kuukausi sitten Lohjan Pyhän Laurin kirkossa ja juhlat vietettiin toimintakeskus Harjulassa.

Häitä edelsi noin puolitoista vuotta suunnittelua ja meille parhaiten sopivien palvelujen etsimistä.  Suunnitteluaika oli ihanaa, mutta vaati tietenkin oman aikansa ja työnsä. Siksi, kaikkia tulevia Lohjalla häitään viettäviä pareja ajatellen, listaan tähän blogiin vinkkejä häiden järjestämisestä Lohjalla.

Vihkitilaisuus


Lohjan Pyhän Laurin kirkko oli minulle ensimmäinen vaihtoehto vihkitilaisuuden järjestämiseen. Oli hienoa päästä osaksi kirkon lähes 600-vuotista historia. Jylhät holvikaaret ja kauniit keskiaikaiset maalaukset tekivät tilaisuudesta arvokkaan ja penkkirivien päähän tilatut kynttilät sekä Lohjan Kaupunginorkesterin sellisti Heikki Hämäläinen loivat vastapainoksi herkän tunnelman.


Kuva: Olli Junes
Lohjan Pyhän Laurin kirkko on kesäisin suosittu vihkipaikka, joten kirkkoa varatessa kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Tosin tuolloin tammikuisena lauantaina meidän lisäksemme kirkossa ei muita pareja vihitty. Lohjan Pyhän Laurin kirkon henkilökunta on erittäin ammattitaitoista. Minusta ja sulhasestani pidettiin hyvää huolta ja kaikki sujui aikataulun mukaan.

Huomioitavaa on, että Lohjan Pyhän Laurin kirkon ulkopuolella ei saa heittää mitään, vain saippuakuplia saa puhaltaa. Anoppini oli kuitenkin keksinyt aivan ihana yllätyksen; kun kirkonportit avattiin, kaikki vieraat helisyttivät pieniä kelloja tuomaan meille onnea.

Kuva: Olli Junes

Mikäli jostain syystä emme olisi päässeet Lohjan Pyhän Laurin kirkkoon, hyviä vaihtoehtoja olisivat olleet Karjalohjan kivikirkko, Elias Lönnrotin historiaa toistava Sammatin puukirkko sekä Nummen ja Pusulan kirkot. Pieni vihkitilaisuus olisi hyvinkin voinut toteutua myös Vivamon Pyhän Birgitan kappelissa.

Hääpaikka


Lohjalta löytyy monia ihania juhlapaikkoja noin 100 hengen ja sitä pienempiin juhliin, esimerkkeinä Tytyrin kaivosmuseo, Alitalon Omenviinitila, Åsvalla, Martinpiha tai Juhlatalo Kokki. Meidän häämme olivat kuitenkin 200 vieraan kokoiset ja vieläpä tammikuussa, joten nämä raamit asettivat juhlapaikalle aivan omat vaatimuksensa.

Loppusuoralla juhlapaikan valinnassa olivat Toimintakeskus Harjula, Kylpylähotelli Päiväkumpu ja Virkkalan Klubitalo. Päädyimme Harjulaan mm. erinomaisen sijainnin, monipuolisien tilojen ja parkkipaikkojen läheisyyden takia. Harjulassa ei ole omaa pitopalvelua, joten pitopalvelun saa (tai pitää) tilata erikseen. Meille tämä sopi hyvin, koska osan tarjoiluista tahdoimme tehdä itse.

Harjulasta haaveileville muutama huomio. Harjulassa ei saa polttaa kynttilöitä ja koska tila on muuten Nuorisotoimen käytössä, siellä ei myöskään saa käyttää alkoholia. Meidän juhlaa nämä säädökset eivät haitanneet, ehkäpä melkein toisin päin.

Kuvat: Olli Junes

Pitopalvelu


Oman kokemuksen ja erittäin positiivisten suosittelujen kautta pyysimme juhlaruokailun järjestäjäksi Eila Hietaharjun. Hänen juhlatarjoilua en voi ylistää liikaa. Se oli herkullista ja sitä oli riittävästi, minkä lisäksi tarjoilu ja alkuvalmistelu pelasivat moitteettomasti. Hyviä vaihtoehtoja, olisivat olleet myös esimerkiksi Lohjan Juhlaserviisi sekä Hannes.

Ohjelma, kampaus, kukat, kuvauspaikat, meikki, hääauto, asusteet, mekko… eli se kaikki muu


Toiveeni oli käyttää mahdollisimman paljon lohjalaisten yrittäjien palveluja. Ja merta edemmäs kalaan menimmekin vain pukujen hankinnan, valokuvaajan ja tulosteiden osalta. Nämäkin, pukuja lukuun ottamatta, olisimme saaneet Lohjalta, mutta valokuvaajan olimme ehtineet sopia Helsingin häämessuilta, ennen kuin kuulimme MiljArtin palveluista ja tulosteet oli helpoin hakea mieheni työpaikan läheisyydestä. Hääpukuni siis hain Tampereelta, mutta sen korjaukset teetin Lohjalla Ateljee Pitsikukassa ja asusteet hääpukuuni ostin Ateljee Emmistä.

Kuvat: Helena Kontio

Kampauksen ja meikin teetin kampaajallani Hair Trendissä ja kosmetologillani TK’s Beauty and Body Studiossa. Hääkimpun tilasin Ellankukasta. Näiden palvelujen osalta en tehnyt vertailua, vaan luotin omakohtaiseen kokemukseeni, mutta en epäile yhtään etteivätkö muuta vastaavat yritykset Lohjalla palvelisi yhtä hyvin ja taidokkaasti.

Hääautona meillä oli Laurinpäivältäkin tuttu vuoden 1928 Chevrolet. Kyyti oli tilaisuuteen mitä hauskin, eikä koristeluista tarvinnut murehtia, kun auto itsessään oli niin kaunis. Auto kaunotar sopikin hyvin mukaamme kuvauksiin Lohjan Museolla. Vanhan pappilan puutarha on hyvä kuvauspaikka ympäri vuoden, etenkin jos kuviin haluaahistoriallista ja maalaisromanttista taustaa. Museon puutarha on avoin puistoalue, mutta on kohteliasta aina pyytää kuvauslupa Lohjan Museolta etukäteen.

Kuva: Olli Junes

Illan ohjelmaan olimme valinneet myös lohjalaista osaamista.  Tanssistudio Funkan ShowArt ryhmä esitti meille kaksi tanssiteosta, jonka jälkeen illan tanssimusiikista vastasi The Bubble Band, jonka solistina toimii Lohjan Teatteristakin tuttu Janne Virtanen.

Hääni onnistuivat yli odotusten ja mikä parasta, lähes kokonaan lohjalaisin voimin toteutettuna. Mielelläni siis autan uusia hääpareja juhliin liittyvissä kysymyksissä. Mikäli häiden järjestämisestä Lohjalla herää kysymyksiä tai on tarvetta lisävinkeille aina kutsukorttien taitosta juhlaohjelmaan, niin vastaan parhaani mukaan. Minuun voi ottaa yhteyttä tämän blogin kautta, Facebookissa tai ottamalla yhteyttä Lohjan Matkailun toimistoon.

Hyvää Ystävänpäivää toivottaen

Helena Kontio

2 kommenttia:

  1. NIIN ja VIVAMO, siellä upeat maisemat, kaksi kirkkoa Särkyneen sydämen kirkko ja Kivikappeli vihkipaikkana tai rantakallio, kuten tyttäremme häissä >>>> kannattaa tutustua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti. Teillä oli varmasti kaunis tilaisuus.

      Poista